Foto: AFP/Scanpix

Lietuvas prāmis "Regina Seaways", kurš pēc sadūmojuma mašīntelpā vairākas stundas otrdien dreifēja Baltijas jūrā, otrdienas vakarā ieradies Klaipēdas ostā, paziņojuši ostas dienests.

Kā pavēstīja ostas dienesta preses pārstāve Dovile Riņģe, prāmis sasniedzis Klaipēdas ostu pulksten 21.30, braucot ar saviem dzinējiem, neskatoties uz spēcīgo vēju un viļņiem.

Jau vēstīts, ka "Regina Seaways", kura pieraksta osta ir Klaipēda un kam ir Lietuvas karogs, ar 294 pasažieriem un 42 apkalpes locekļiem bija ceļā no Ķīles, Vācijā, uz Klaipēdu, kad 110 kilometru no galamērķa prāmja mašīntelpā notika sadūmojums.

Iepriekš Lietuvas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka kuģa mašīntelpā izcēlies ugunsgrēks un tas nodzēsts, tomēr kuģniecības pārstāvji noliedza, ka būtu noticis ugunsgrēks.

"Ugunsgrēka nebija, tika fiksēts tikai sadūmojums, atklāta liesma netika konstatēta, dzinēji automātiski izslēdzās. Mašīntelpa ir hermētiski noslēgta, nekādas temperatūras izmaiņas mēs nekonstatējam, viss ir stabils, pasažieri ir drošībā, neviens nav cietis," sacīja prāmja īpašnieces Dānijas kuģniecības "DFDS Seaways" preses sekretārs Klaipēdā Vaids Klumbis.

Viņš arī teica, ka pirms dzinēju automātiskās izslēgšanās kuģī konstatēta pastiprināta vibrācija.

Savukārt "DFDS Seaways" preses sekretārs Kopenhāgenā Gerts Jakobsens ziņu aģentūrai "Associated Press" sacīja, ka "runa ir par tehnisku problēmu mašīntelpā, kuras dēļ radās daudz dūmu, savukārt dūmi izraisīja automātiskās ugunsdzēsības sistēmas iedarbošanos".

Pirms "Regina Seaways" atsāka ceļu saviem spēkiem, Lietuvas valdība paziņoja, ka prāmi līdz Klaipēdas ostai aizvilks Krievijas un Lietuvas karakuģi. Bija iecerēts, ka vispirms Krievijas karakuģi to aizvilks līdz Lietuvas ekonomiskās zonas robežai, bet pēc tam Lietuvas karakuģi - līdz Klaipēdas ostai.

Savukārt Lietuvas gaisa spēki gatavoja savus helikopterus iespējamai pasažieru evakuācijai no prāmja, pavēstījis Lietuvas valsts aeronavigācijas uzņēmums "Oro navigacija".

Pēc ziņām par sadūmojumu uz notikuma vietu devās četri Lietuvas karakuģi un helikopters, kā arī vairāki Krievijas karakuģi un Krievijas glābšanas helikopters.

Prāmis "Regina Seaways" uzbūvēts 2010. gadā Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!