Foto: RIA Novosti/Scanpix

Aviokompānija "Red Wings", kuras laineris "Tu-204" ar astoņiem cilvēkiem Maskavas Vnukovas lidostā sestdien pēc nolaišanās nobrauca no skrejceļa un aizdegās, katra no četriem bojāgājušajiem tuviniekiem izmaksās divus miljonus rubļu (34 774 latus), bet katrs cietušais saņems vienu miljonu rubļu (17 387 latus), svētdien paziņoja Krievijas Transporta ministrija.

Ministrija informēja, ka "Red Wings" apdrošināšanas noteikumi paredz, ka katra cietušā vai bojāgājušā apdrošināšanas kompensācija ir 5280 latus vērta, bet kompānija apņēmusies izmaksāt arī papildu kompensācijas, kā arī segt bojāgājušo bēru izdevumus un cietušo ārstēšanu un turpmāko rehabilitāciju.

Savukārt Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins "devis rīkojumu atbildīgajiem dienestiem sniegt visu nepieciešamos materiālo atbalstu bojāgājušo ģimenēm, kurām katrai tiks izmaksāts viens miljons rubļu", informēja Maskavas mērijā.

Svētdien plānots veikt tiesu medicīnas ekspertīzi un bojāgājušo atpazīšanu.

Tiek vēstīts, ka četri ievainotie ir nogādāti slimnīcās Maskavā - viena veselības stāvoklis tiek raksturots kā ārkārtīgi smags, bet pārējo trīs - kā smags.

"Red Wings" laineris "Tu-204" ar astoņiem cilvēkiem bija ieradies no Pardubices Čehijā, pēc pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ pē nolaišanās nobrauca no skrejceļa, iztriecies cauri lidostas nožogojumam un apstājies pie Kijevas šosejas.

Lidmašīnai, kurā paredzētas vietas 210 pasažieriem avārijas brīdī atradās tikai apkalpe, aizdedzies spārns, taču ugunsgrēks nodzēsts. Bojāgājušie ir abi piloti, bortinženieris un stjuarte.

Pagaidām Izmeklēšanas komitejai nav versiju par to, kāpēc noticis negadījums - iespējama gan pilotu kļūda, gan lidmašīnas tehniskas problēmas, sacīja komitejas pārstāvis.

Tāpat tiek pieļauta slikto laikapstākļu ietekme, jo, kā tiek vēstīts, lidmašīnas nolaišanās brīdī bija spēcīgs vējš ar sniegputeni.

"Red Wings" īpašnieks Aleksandrs Ļebedevs mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja, ka avarējusī lidmašīna "bija veikusi 8500 lidojumu stundu un pēdējo reizi pārbaudīta 23.novembrī".

Tāpat Ļebedevs norādīja, ka iespējamais avārijas cēlonis ir gaisa satiksmes kontrolieru sākotnējais atteikums ļaut lidmašīnai nolaisties. "Ikvienai iekārtai ir savas darbības robežas, pat ja tā ir jauna," piebilda magnāts.

20.decembrī "Red Wings" laineris "Tu-204" ar 67 cilvēkiem pēc nolaišanās nobrauca no skrejceļa Novosibirskas lidostā un tam pārplīsa riepas. Toreiz cietušo nebija.

Līdzīgi negadījumi notikuši arī ar citu aviokompāniju lidmašīnām "Tu-204". Krievijas federālā  gaisa transporta aģentūra "Rosaviacija" piektdien nosūtījusi lidmašīnu "Tu-204" ražotājam akciju sabiedrībai "Tupoļev" rīkojumu novērst trūkumus šo lidmašīnu reversu un bremzēšanas sistēmās.

Aprīlī "Rosaviacija" konstatēja, ka aviokompānijas "Red Wings" lidmašīnām "Tu-204" tehniskās pārbaudes veiktas retāk, nekā to prasa noteikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!