Foto: Kadrs no video

Maskavas tiesa sankcionējusi Igaunijas Drošības policijas darbinieka Estona Kohvera arestu, atsaucoties uz Krievijas televīzijas "Pirmo kanālu" vēsta "rus.delfi.ee".

Kā ziņo Krievijas avoti, Kohveru aizturēja Krievijas specvienību darbinieki Pleskavas apgabalā.

"Pārkāpējam atņemts "Taurus" ierocis ar patronām, naudas līdzekļi piecu tūkstošu eiro apmērā, speciāla tehnika slēpta audioieraksta veikšanai, kā arī materiāli ar izlūkošanas uzdevuma raksturu," pastāstījis specdienestu pārstāvis.

Pēc "lenta.ru" rīcībā esošās informācijas, Kohvers turēts aizdomās par spiegošanu, nelikumīga šaujamieroča pārvešanu un nelegālu robežas šķērsošanu.

"Estons Kohvers arestēts. Sēde notika slēgtā režīmā," ziņojusi tiesas preses sekretāre Jūlija Skotņikova.

Kāds avots, kam ir zināmas gadījuma detaļas, ziņojis aģentūrai "Interfax", ka Kohvers arestēts uz diviem mēnešiem. Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, viņš tiks apsūdzēts spiegošanā, par ko draud brīvības atņemšana no 10 līdz 20 gadiem.

Igaunijas varasiestādes apgalvo, ka Kohvers nav ticis arestēts, bet gan nolaupīts Igaunijas teritorijā pienākumu pildīšanas laikā, izmeklējot kontrabandas lietu.

Jau vēstīts, ka Igaunijā, netālu no Luhamā robežpārejas punkta, piektdien nolaupījuši un uz Krieviju aizveduši Igaunijas Drošības policijas (KaPo) darbinieku. Tas noticis ap pulksten 9 no rīta, kad aģents pildījis savus darba pienākumus. Pirms uzbrukuma bija traucēti sakari un izmantotas dūmu granātas. Mediji apgalvo, ka iejaukšanās notikusi no Krievijas puses. Igaunijas dienesti apgalvo, ka incidenta brīdī nolaupītais apturēja kādu robežpārkāpumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!