Foto: Sputnik/Scanpix

Azerbaidžāna iznīcinājusi Armēnijas pretgaisa aizsardzības sistēmu Kalnu Karabahā, otrdien paziņojušas amatpersonas Baku.

"Azerbaidžānas spēki pirmdien iznīcināja Armēnijas pretgaisa aizsardzības sistēmu "Osa"," paziņoja Azerbaidžānas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis.

Kalnu Karabahas varasiestādes paziņoja, ka Azerbaidžānas armija ar vadāmo raķeti radījusi zaudējumus to militārajam ekipējumam, bet noliedza, ka būtu kritis kāds no viņu karavīriem.

Reģiona varasiestādes solīja nepalikt atbildi parādā uz Azerbaidžānas armijas provokāciju.

Februārī sadursmēs starp Azerbaidžānas un Kalnu Karabahas karavīriem dzīvību zaudēja vairāki Azerbaidžānas karavīri, bet pērnā gada aprīlī kaujās abās pusēs kopā dzīvību zaudēja vismaz 110 cilvēki.

Ar Krievijas starpniecību panāktais pamiers izbeidza četras dienas ilgušās sadursmes, tomēr bez panākumiem beigušies centieni atsākt miera procesu.

Kalnu Karabaha, kas padomju laikā bija Azerbaidžānas PSR sastāvā, kopš deviņdesmito gadu sākuma ir "de facto" neatkarīga armēņu republika. Kaut arī kopš PSRS sabrukuma Azerbaidžāna nekad nav kontrolējusi Kalnu Karabahu, tā šo armēņu apdzīvoto reģionu uzskata par savu teritoriju.

Azerbaidžāna, kuras aizsardzības budžets pārsniedz visa Armēnijas valsts budžeta apjomu, draudējusi zaudētās teritorijas atgūšanai izmantot spēku, ja sarunas nedos nekādus rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!