Foto: Publicitātes foto

Azerbaidžāna šogad plāno iesaldēt naftas ieguvi 2015. gada līmenī, vēstīja ziņu aģentūra "Sjiņhua", atsaucoties Azerbaidžānas Valsts naftas kompānijas (SOCAR) prezidenta Rovnaga Abdullajeva teikto.

Intervijā vietējam televīzijas kanālam "ANS TV" Abdullajevs sacījis, ka visi projekti, kas paredz palielināt naftas ieguves apmēru valstī jau ir apturēti, vēstīja ziņu aģentūra "TREND".

SOCAR prezidents sacījis, ka naftas ieguves apmērs šogad nepārsniegs vidējo 2015. gada rādītāju.

Tikšanās laikā Dohā 16. februārī Kataras, Krievijas, Saūda Arābijas un Venecuēlas naftas lietu ministri vienojās iesaldēt, bet nesamazināt naftas ieguvi janvāra līmenī.

"Pašlaik iesaldēšana janvāra līmenī atbilst tirgus apstākļiem," teica Saūda Arābijas naftas ministrs Ali al Naimi.

Vienošanās samazināt naftas ieguvi, lai paaugstinātu naftas cenas tirgū, netika panākta. Tomēr vienošanās parakstītāji aicināja arī citas lielākās naftas ieguvējvalstis pievienoties šai iniciatīvai, tomēr tas ir sarežģīts process.

Pērn Azerbaidžāna ieguva 41,6 miljonus tonnu naftas. Prognozēts bija iegūt 40,7 miljonu tonnu naftas. Azerbaidžāna pasaules tirgū pērn eksportēja 38,1 miljonu tonnu naftas.

Visvairāk naftas Azerbaidžāna iegūst naftas laukā "Azeri -Čirak-Ginešli". Tur tiek iegūta nafta "Azeri Light" ar 0,15% sēra saturu un 35 API grādu blīvumu.

Ogļūdeņražu eksports veido līdz trim ceturtdaļām no Azerbaidžānas valsts ieņēmumiem, tādēļ tās ekonomika ir ārkārtīgi atkarīga no enerģijas cenām pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!