Radio "Brīvība" korespondents Andrejs Babickis iesniedzis Galvenajā kara prokuratūrā (GKP) lūgumu ierosināt krimināllietu pret Krievijas iekšlietu ministra pirmo vietnieku Ivanu Golubevu.
Intervijā aģentūrai "Interfax" trešdien Babickis sacīja, ka lūgumu GKP viņš iesniedzis otrdien, pamatojoties uz to, ka Golubevs publiski uzņēmās atbildību par korespondenta apmaiņu pret Krievijas karavīriem Čečenijā.

Babickis nosauca šo apmaiņu par "imitāciju" un uzsvēra, ka vēlas ierosināt krimināllietu pret Krievijas iekšlietu ministra pirmo vietnieku pēc trijiem pantiem: cilvēka nolaupīšana, vardarbīga brīvības ierobežošana un dienesta pilnvaru pārkāpšana.

Žurnālists paziņoja arī to, ka trešdien iecerējis iesniegt oficiālu lūgumu Ģenerālprokuratūrai atdot viņam atsavinātās videokasetes, kurās filmēti notikumi Čečenijā un kuras viņam atņēma pēc aizturēšanas. Šo materiālu ekspertīzes laiks, pēc likuma, beidzas ceturtdien.

Babickis ir nolēmis arī pieprasīt atpakaļ savus dokumentus, kas atņemti, kad viņš aizturēts, tajā skaitā autovadītāja apliecību.

Runājot par savu aizturēšanu Čečenijā, Babickis uzsvēra, ka Černokozovas izmeklēšanas izolatorā ierosinātajā krimināllietā par līdzdalību nelikumīgos bruņotajos formējumos viņš ir liecinieks. Tomēr Ģenerālprokuratūras oficiālajā atbildē Babicka advokāta uzmanību piesaistīja teikums, kurā minēts, ka tālākā izmeklēšanas gaitā prokuratūrai varētu rasties papildu jautājumi Babickim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!