Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Eiropas Savienībai (ES) ir nepieciešams visaptverošs rīcības plāns nelegālās imigrācijas apturēšanai, pirmdien norādīja Čehijas premjerministrs Andrejs Babišs, solot šo jautājumu apskatīt šonedēļ vizītes gaitā Maltā un Itālijā.

"Ja Itālija un Malta [nelegālos imigrantus] neuzņem, bet Spānija uzņems, mēs būsim nosūtījuši vēstījumu migrantiem, ka ir iespējams ierasties Eiropā no Marokas caur Spāniju," pirmdien viedokļrakstā Čehijas avīzē DNES skaidroja premjers.

"Tam jādara gals. Pretējā gadījumā mēs nekad neapturēsim migrantu pieplūdumu," norādīja Babišs. "Es plānoju par to spriest ar ES līderiem un piedalīties visaptveroša rīcības plāna īstenošanā."

"Es vēlos diskutēt par šiem jautājumiem ar maniem partneriem Maltā un Itālijā un, protams, ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, kurai nesen bija sarunas ar Spāniju," norādīja Babišs. "Mums ir jāsāk nopietna sadarbība, lai rastu risinājumu, jo mēs nevajadzīgi esam zaudējuši trīs gadus tukšām debatēm par migrantu kvotām."

Viņš arī uzsvēra, ka Čehija "neuzņems nelegālos imigrantus". "Tas ir svarīgs solis, simbols un vēstījums migrantiem un migrantu kontrabandistiem, ka ir bezjēdzīgi kāpt laivā, kuru mērķis ir Eiropa," uzsvēra premjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!