Foto: Reuters/Scanpix
Bahreina ir izraidījusi sešus ASVpilsoņus par piedalīšanos demonstrācijās, kā arī aizturējusidesmitiem cilvēku šiītu vadītās sacelšanās pirmajā gadskārtā,trešdien paziņoja varas iestādes un opozīcija.

Seši izraidītie "aktīvisti", kas pagājušonedēļ ieradās Bahreinā ar tūristu vīzām, pēc "piedalīšanās nelikumīgās demonstrācijās" ir nosūtīti uz dzimteni, paziņoja Informācijas lietu pārvalde. Viņi tika īsi nopratināti policijas iecirknī un piekrita atstāt valsti bez tālākām juridiskām procedūrām.

Vēl divi ASV cilvēktiesību aktīvisti tika izraidīti no Bahreinas 11.februārī sakarā ar apsūdzībām "nelikumīgās" darbībās. Līdz ar to no Bahreinas izraidīto amerikāņu skaits ir pieaudzis līdz astoņiem.

Bahreinā otrdien apritēja sacelšanās pret valdību pirmā gadskārta. Varas iestādēm pērn februārī un martā to apspiežot, tika nogalināti 35 cilvēki.

Neatkarīga komisija novembrī secināja, ka pret demonstrantiem lietots "pārmērīgs spēks" un ka drošības spēki ir vainīgi sistemātiskā ļaunprātīgā varas izmantošanā un spīdzināšanā.

Bahreinā arī pēdējos mēnešos bieži notikušas sadursmes starp policiju un protestētājiem, kas ir neapmierināti ar valdošās sunnītu dinastijas politiku pret iedzīvotāju vairākumu šiītiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!