Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijai ir jāmaksā vēl augstāka cena, ja tā nepildīs savas saistības Minskas vienošanos ietvaros, pirmdienas vakarā paziņoja ASV viceprezidents Džo Baidens.

"Ja viņi (Krievija) nepildīs savas saistības, tad viņiem jāmaksā vēl augstāka cena. Krievija maksās vēl augstāku cenu par savām nelikumīgajām starptautiskajām darbībām," Baidens sacīja preses konferencē Kijevā, kurā viņš piedalījās kopā ar Ukrainas premjerministru Arseniju Jaceņuku.

Baidens teica, ka ASV mēģina apvienot starptautisko atbalstu Ukrainai un turpina rīkot starptautiskas sarunas par to.

Viņš arī atzina, ka ir svarīgi, lai Ukraina turpinātu pildīt Minskas vienošanās, neraugoties uz Krievijas nostāju.

"Ir jāpilda Ukrainas saistības Minskas vienošanos ietvaros. Krievija nepilda savas saistības un norunas, bet [Ukrainas] premjerministrs zina, ka jūs no savas puses nevarat nepildīt šīs saistības, citādi Eiropā teiks – "viņi ir vienādi"," sacīja Baidens.

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā 12. februārī tika parakstītas vienošanās par pamieru starp Ukrainas spēkiem un prokrieviskajiem separātistiem Ukrainas austrumos.

Minskas vienošanās, kurās vidutājs bija Francijas un Vācijas līderi, paredz, ka līdz šā gada beigām ir jāizpilda visi nosacījumi, tostarp pilnīgs pamiers, smagā bruņojuma atvilkšana un Ukrainas robežas ar Krieviju nonākšanu atpakaļ Ukrainas kontrolē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!