Foto: DELFI.lt

Naktī no piektdienas uz sestdienu Lietuvas pilsētā Kauņā notikusi slepkavība – savā automašīnā "Mercedes Benz" S320 nošauts vīrietis. Uzbrucēji no notikuma vietas aizbraukuši ar "Renault Megene" spēkratu, kurš netālu pamests un aizdedzināts, vēsta portāls "Delfi.lt".

Nogalinātais ir iepriekš tiesātais 26 gadus vecais Deimants Bugavičs, kurš ir kādā jauna noziedzīgā grupējumā loceklis, raksta "Delfi.lt".

Incidents norāda uz to, ka pilsētas kriminālajā pasaulē notiek pavisam jaunu bandu veidošanās, kuras nu nonākušas līdz attiecību noskaidrošanai, pieļauj "Delfi.lt".

Jaunās paaudzes izvirzīšanās Kauņas kriminālajā pasaulē kļuvusi iespējama tāpēc, ka divu apkārtnes spēcīgo noziedzīgo grupējumu – agurkiniešu un kamoliniešu bandu līderi atrodas aiz restēm un grupējumi ir palikuši bez vadības, skaidro portāls.

Cietumsodus izcieš agurkiniešu līderis Sauļus Velečka-Agurkas un viņa tuvākie līdzgaitnieki, kā arī kamoliniešu līderis Gedrjus Janonis, kurš pērnā gada nogalē aizturēts Vācijā. Tiklīdz kā vecās bandas palika bez "galvām", sarosījusies jaunatne.

Aizvadītajā naktī nogalinātais Bugavičs 2008. gadā stājies tiesas priekšā kopā ar nogalinātā Kauņas kriminālās pasaules līdera Aļģirda Žemaiša dēlu Mindaugu, kurš bija centies ieviest savu kārtību Ķēdaiņos. Žemaitim toreiz piespriests gadu un piecus mēnešus ilgs cietumsods, bet citi apsūdzētie, tostarp Bugavičs, tikuši cauri ar nosacītiem sodiem.

Pērnā gada vasarā Žemaitis atkal aizturēts citas lietas ietvaros, taču tiesai neizdevās pierādīt, ka pie viņa būtu bijušas narkotikas, raksta "Delfi.lt".

Žemaitis un Bugavičs, kuri policijai zināmi jau sen, ceļu uz kriminālo pasauli sākuši pamazām. "Viss sākās ar sīkiem noziegumiem, vēlāk tie kļuva arvien nopietnāki," lietuviešu portālam atklāja kāds labi informēts avots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!