Foto: Kadrs no video

Gruzijas ziemeļos Kaukāza kalnu masīvā izveidotajā Gudauri slēpošanas kūrortā salūzis pacēlājs, kas sācis iet atpakaļgaitā un palielinājis ātrumu. Dažādas pakāpes ievainojumus guvuši astoņi cilvēki, tostarp divu traumas ir smagas, ziņo "Georgia Today".

Video redzams, pacēlājs elektrības pārrāvuma dēļ sāk iet pretējā virzienā, aizvien palielinās tā ātrums, un cilvēki no tā spiesti izlēkt. Neilgi pēc tam iesprūst viens no pacēlāja krēsliem un pārējie jau tiek triekti cits citā. Video redzams, ka daži pacēlāja krēslos sēdošie pagūst izlēkt tikai pēdējā brīdī vai tiek izmesti inerces rezultātā, bet vismaz viens cilvēks pacēlāja krēslu nepaspēj pamest laikus un tiek ietriekts pārējo krēslu atliekās.

Visi negadījumā cietušie aizvesti uz ārstniecības iestādēm ar dažāda veida ievainojumiem. "Par laimi šajā incidentā nav mirušo, bet divi cilvēki guvuši smagus ievainojumus. Vienam ir atvērts lūzums un galvas trauma, bet otra smagi cietusī ir kāda stāvoklī esoša zviedriete, kurai esot asas sāpes vidukļa apvidū," paziņojis veselības ministrs Dāvids Sergejenko.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šajā kūrortā atpūšoties arī pazīstamais Latvijas autosportists Ralfs Sirmacis, kurš "Facebook" norādījis: "Paldies Dievam mūsu kompānijā visi dzīvi un veseli!"

Gruzijas iekšlietu ministrija uzsākusi izmeklēšanu par notikušo incidentu. Trošu pacēlājs pēdējoreiz pārbaudīts pērnā gada nogalē, 22. decembrī, paziņojuši kūrorta pārstāvji, un kompānijas "Dopplerier" eksperti nav novērojuši nekādas trošu ceļa nepilnības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!