Foto: AFP/Scanpix

Krievijas blogeris Aleksandrs Lapšins, kurš nonāca cietumā pēc Kalnu Karabahas apciemojuma iesniedzis petīciju izraidīšanai uz Izraēlu, ziņo "Radio Brīvā Eiropa".

Lapšins pērn tika aizturēts Baltkrievijā un pārvests uz Azerbaidžānu, kur apsūdzēts par nelegālu Kalnu Karabahas apciemojumu caur Armēniju 2011. un 2012. gadā. Jūlija sākumā viņš tika notiesāts uz trim gadiem cietumā par došanos uz šo strīdus teritoriju bez Baku atļaujas.

Lapšins uzskata, ka ir nevainīgs, norādot, ka viņa vizītēm uz separātisko reģionu neesot nekādu politisko motīvu, un viņš Kalnu Karabahu uzskata par Azerbaidžānas teritoriju. Viņa advokāts Eduards Čerņins medijiem norāda, ka viņa klients cietumā ticies ar Izraēlas konsulu un iesniedzis petīciju, lai tiktu izraidīts uz šo valsti. Lapšins ir Krievijas, Ukrainas un Izraēlas pilsonis.

Kopš 1994. gada, kad beidzās Armēnijas-Azerbaidžānas karš par Kalnu Karabahu, reģionu kontrolē etnisko armēņu spēki, kuri faktiski ir pakļauti Armēnijas Bruņoto spēku virspavēlniecībai. Pēc daudzu gadu pauzes pērn atkal reģiona pierobežā uzplaiksnīja jauns bruņots konflikts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!