Foto: AP/Scanpix
Turpinās ledus veidošanās Baltijas jūrā, un Botnijas līča ziemeļu piekrastē ledus biezums vietām sasniedz pusmetru, liecina meteoroloģisko dienestu sniegtā informācija.

Ledus daudzums jūrā patlaban ir tuvs ilggadējam vidējam rādītājam, Botnijas līcī ledus klātā teritorija ir nedaudz mazāka par normu. Ledus sega pagaidām izveidojusies galvenokārt tikai piekrastes ūdeņos, Rīgas jūras līcī ledus ir galvenokārt tikai ziemeļos.

Latvijas piekrastes ūdeņi pārsvarā brīvi no ledus, arī ostu darbu ledus pagaidām būtiski neapgrūtina, Liepājas un Ventspils osta vēl ir pārsvarā brīva no ledus.

Igaunijā starp kontinentu un salām, kā arī Pērnavas līcī izveidojies 10-15 centimetru biezs ledus. Somu līcī pie Sanktpēterburgas izveidojusies līdz 30-40 centimetriem bieza ledus kārta.

Ierobežojumi ieviesti Igaunijas, Krievijas, Somijas un Zviedrijas ūdeņos, kur ostas apkalpo tikai kuģus ar konkrētu ledus klasi.

Botnijas līcī strādā trīs Zviedrijas un divi Somijas ledlauži, viens Igaunijas ledlauzis asistē kuģiem Pērnavas līcī, viens Somijas ledlauzis darbojas Helsinku apkaimē, bet septiņi ledlauži apkalpo Krievijas ostas.

Baltijas jūras dienvidu un centrālajā daļā ūdens virsmas temperatūra vēl sasniedz +4 grādus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!