Foto: Saeimas administrācija

Igaunijas, Latvijas un Lietuvas iekšlietu ministri piektdien sanāksmē Viļņā vienojušies, ka visu trīs valstu policijas specvienības apvienos spēkus, ja tas būs nepieciešams, un savstarpēji palīdzēs, lai novērstu teroristu un ekstrēmistu aktivitātes, vēsta Igaunijas raidorganizācija ERR.

Trīs valstu apņēmība tikt galā ar drošības apdraudējumu rada pārliecību, ka kopīgiem spēkiem būs iespējams novērst, kā arī, ja nepieciešams, cīnīties pret ārvalstu agresiju un apturēt naidīgas aktivitātes valstu iekšienē, ja šādas izpausmes radīsies, sacīja Igaunijas iekšlietu ministrs Hanno Pevkurs.

"Šodien situācija Igaunijā, Latvijā un Lietuvā ir mierīga un tiešu draudu nav, bet Krievijas rosīgās aktivitātes centienos destabilizēt kaimiņvalstis liek mums būt gataviem aizsargāt mūs pašus un mūsu kaimiņus," sacīja ministrs.

Ministri diskutējuši ne tikai par kopīgu ātrās reaģēšanas spēku izveidošanu, bet pārrunājuši arī situāciju Ukrainā, nacionālo robežu stiprināšanu, kā arī par pieredzes apmaiņu saistībā ar lielākajiem izaicinājumiem drošības jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!