Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko otrdien paziņoja, ka valstī aizturēti vairāki desmiti kaujinieku, kas gatavojuši bruņotas provokācijas.

"Mēs jau vairākus desmitus esam aizturējuši, viņi trenējās. Starp citu, viena no nometnēm bija Babruiskas un Asipoviču rajonā. Pārējās nometnes ir Ukrainā. Manuprāt, Lietuvā vai Polijā - neņemšos apgalvot, bet kaut kur tur. Nauda nāca caur Lietuvu un Poliju pie mums. Mēs burtiski šajās stundās aizturējām pāris desmitus kaujinieku, kuri gatavoja provokāciju ar ieročiem," sacīja Lukašenko Mogiļevas apgabala apmeklējuma laikā.

Runājot par to, kā Baltkrievijas tiesībsargāšanas iestādēm izdevies par to uzzināt, Lukašenko sacīja: "Paldies, ka ir baltkrievi un īsti baltkrievi, kuri, atrodoties ārzemēs - Eiropas Savienībā - mūs brīdināja. Sieviete atnāca uz vēstniecību un brīdināja, oficiāli uzrakstīja vēstuli - tiek gatavota provokācija. Un mēs sākām noskaidrot. Un patiešām uzgājām ļoti interesantas lietas," teica Baltkrievijas prezidents.

Viņš uzsvēra, ka tagad uzdevums ir noskaidrot, no kurienes saņemta nauda, kas veicis kaujinieku sagatavošanu, no kurienes šie cilvēki ieradušies.

Lukašenko piebilda, ka "baltkrievi vēlas dzīvot mierīgi un audzināt bērnus. Nevienam šis karš nav vajadzīgs, un es to nevaru pieļaut. Ja vajadzēs - iešu pirmajā rindā ar visiem tuviniekiem".

Savukārt pirmdien Lukašenko paziņoja, ka Rietumu specdienesti un fondi izmanto "piekto kolonnu" Baltkrievijā, lai radītu spriedzi valstī.

Savukārt Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs Lukašenko paziņojumus, ka Lietuvā, iespējams, tikuši sagatavoti un caur Lietuvu finansēti kaujinieki, kuru nolūks bijis veikt bruņotas provokācijas Baltkrievijā, otrdien nosauca par "izzīstiem no pirksta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!