Foto: AFP/Scanpix
Bangladešā nezināmu cilvēku uzbrukumā ar mačetēm nogalināts vietējās universitātes angļu valodas profesors Rezauls Sidiks, vēsta BBC. Uzbrukuma raksturs līdzinās jau iepriekš valstī bieži pieredzētajiem islāma radikāļu veiktajiem noziegumiem.

Sidikam uzbrukts, kad viņš devās mājup no universitātes. Pērn ar mačetēm Bangladešā līdzīgā veidā tika nogalināti četri sekulārie blogeri. Sidiks gan atšķirībā no citiem upuriem nav bijis ateists, kā arī nav rakstījis vai izplatījis kādas kontraversālas idejas.

Viņš savulaik dibinājis nelielu mūzikas skolu un bija literāra žurnāla redaktors. Sidika dibinātā mūzikas skola atrodas Bagmaras pislētā, kura bija agrākā teroristu grupējuma "Jamayetul Mujahideen Bangladesh" cietoksnis.

Policija uzskata, ka viņš nogalināts, jo piedalījies dažādās kulturālās aktivitātēs. BBC Dakas korespondents norāda, ka radikālajiem islāmistiem nepatīk neviens, kurš iesaistījies kultūras sfērā.

"Jamayetul Mujahideen Bangladesh" grupējuma biedri pērn tika apcietināti par uzbrukumu kādam katoļu priesterim no Itālijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!