Viens no pieciem teroristiem, kas Bangladešas galvaspilsētas Dakas kafejnīcā - beķerejā pagājušajā nedēļā nogalināja vismaz 20 ķīlniekus, bijis Bangladešas vadošās partijas politiķa dēls, trešdien ziņo CNN.

Intervijā Indijas raisabiedrībai "NDTV", politiķis Imtiazs Khans Babuls atzinis, ka viens no teroristiem bijis viņa 21 gadu vecais dēls Rohans Imtiazs.

Kā ziņo CNN, Imtiazs esot šokēts par sava dēla dalību slaktiņā, kurā tika nogalināti 20 ķīlnieki.

Viņš norādījis, ka "nekad nav pamanījis neko neparastu sava dēla uzvedībā".

Jau vēstīts, ka piektdien, 1. jūlijā, Bangladešas galvaspilsētas Dakas diplomātiskajā rajonā izcēlusies apšaude starp policistiem un bruņotiem uzbrucējiem.

Bangladešas drošības spēku operācijas laikā atbrīvoti 13 ķīlnieki, tajā skaitā arī četri ārzemnieki. Kā ziņo BBC, teroristi nogalinājuši vismaz 20 ķīlniekus. Tāpat apšaudes laikā bojā gājuši arī divi policisti. Vismaz 30 cilvēki tika ievainoti.

"Mīklainākais šajā visā aspektā ir tieši jauniešu motīvs," uzsvēra Feizs Sobhans, Bangladešas uzņēmumu institūta pārstāvis.

"Viņi bija normāli jaunieši, nekas nevarēja liecināt, ka viņi varētu izdarīt kaut ko tādu. Jaunieši apmeklēja kafejnīcas, nodarbojās ar dažādiem sporta veidiem, kā arī aktīvi lietoja sociālos tīklus," uzsvēra Sobhans.

CNN ziņo, ka Bangladešas Informācijas un raidsabiedrības ministrs Hassanuls Haks Inna Indijas raidsabiedrībai NDTV norādījis, ka "uzbrucēji mācījušies Dakas prestižās skolās un universitātēs. Zēni bija nākuši no normālām ģimenēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!