Foto: AP/Scanpix

ASV prezidenta Baraka Obamas pusbrālis Maliks dzimtajā Kenijā sācis priekšvēlēšanu kampaņu, lai 4.martā gaidāmajās vēlēšanās iegūtu gubernatora amatu.

54 gadus vecais Maliks, kam ar ASV prezidentu ir kopīgs tēvs, atzina, ka pusbrāļa gūtie panākumi ASV ir viņu iedvesmojuši iesaistīties politikā. Viņš gan atzina, ka vienlaikus Baraka Obamas panākumi viņam ir kalpojuši arī kā izaicinājums.

"Skatoties uz sava brāļa panākumiem Amerikā, jūtos, ka pievilšu savu tautu, ja nesekošu viņa pēdās," savā dzimtajā ciemā Kogelo Kenijas rietumos teica Maliks Obama.

Maliks Obama par sevi stāsta, ka ir ekonomists un finanšu analītiķis, konkrētus darba devējus viņš gan nenosauc, sakot, ka ir nodarbināts "ar nebeidzamo nabadzības un bezdarba loku, kas ieskāvis manu tautu".

Maliks Obama gatavojas pārstāvēt Siajas reģionu gubernatora vēlēšanās. Viens no viņa konkurentiem ir Kenijas premjerministra Railas Odinga jaunākais brālis Oburu.

Obamas brālis solīja, ka ciešās attiecības ar Balto namu viņam kā gubernatoram palīdzēs uzlabot vietējo dzīvi, un, piemēram, atvērt "McDonald's" restorānu, lai "arī vietēji varētu izbaudīt tādas pašas labā lietas dzīvē" kā cilvēki citviet pasaulē.

"Šis ir mans laiks. Es piecelšos un likšu savam brālim lepoties," paziņoja Maliks Obama.

Kenijas valdības statistika liecina, ka Siajā valda nabadzība, kā arī liela problēma ir cilvēka imūndeficīta vīrusa (HIV) un malārijas izplatība.

Martā Kenijā notiks parlamenta, prezidenta un pašvaldību vēlēšanas.

Martā gaidāmās vēlēšanas Kenijā būs pirmās pēc 2007.gada prezidenta vēlēšanām, pēc kurām sākās nemieri, kuros tika nogalināti vairāk nekā 1000 cilvēku. Simtiem tūkstoši cilvēku nemieru dēļ devušies bēgļu gaitās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!