Foto: LETA

Rīgā dzimušais amerikāņu baletdejotājs Mihails Barišņikovs aizkustinošā runā paudis atbalstu ASV prezidenta amata kandidātei Hilarijai Klintonei.


"Pirms 42 gadiem es pametu valsti, kas bija uzcēlusi sienas, lai ierastos vietā, kur to nav. Šodien kā ASV pilsonis pirmo reizi es dzirdu retoriku, ka man atgādina manas jaunības laiku Padomju Savienībā, kur būt atšķirīgam bija un joprojām turpina būt noziegums," videomateriālā Klintones atbalstam saka baletdejotājs.

Viņš 1974. gadā viesizrāžu laikā Toronto, pārbēga uz Kanādu. Vēlāk ieguva ASV pilsonību un kļuva par vienu no ievērojamākajiem mūsdienu baleta meistariem, turpinot uzstāties uz skatuves joprojām.

"Tā Amerika, ko es mīlu, pieņem visu tautību un reliģiju cilvēkus, un atbalsta visas cilvēka izpausmes. ASV pieņēma mani kā imigrantu un šī viesmīlība deva iespēju manai dzīvei," saka Barišņikovs.

Viņš pauž atbalstu Klintonei, uzskatot, ka viņa tic šādai Amerikai, par šo Ameriku viņa ir cīnījusies. "Uzticos viņai, jo viņa vedīs mūs pareizajā virzienā, lai aizsargātu visu pilsoņu tiesības," saka pasaulslavenais baletdejotājs.

"Uzklausiet mani, kurš zina, kā ir bēgt no valsts ko pārvalda bīstami, totalitāri oportūnisti, kā Donalds Tramps. Neļaujiet tam notikt ar mūsu skaisto Ameriku!" video noslēguma saka Barišņikovs.

Atgādinām, ka pirms neilga laika Mihails Barišņikovs sniedza interviju arī portālam "Delfi", kurā pauda satraukumu par politisko situāciju pasaulē un lielo vēlētāju atbalstu Donaldam Trampam.

"Ja Putins uzbruks, ko jūs darīsiet? Protams, ka man tas stipri sit pa nerviem – tas, ko saka Maskava, ko Tramps… Šajā nozīmē es ļoti uztraucos par Latviju – brīvu valsti, pār kuru sava tauta ne tik sen sākusi valdīt," intervijā "Delfi" teica baletdejotājs. Visu interviju var izlasīt šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!