Foto: AFP/Scanpix

Vācijas politiķi, bažījoties par noklausīšanos, sākuši ārzemju braucienu laikā izmantot vienreiz izmantojamos mobilos telefonus, sestdien vēsta nedēļas izdevums "Spiegel".

Šādi mobilie telefoni, kas tiek iznīcināti pēc atgriešanās Vācijā, tiek izmantoti ne tikai Krievijā un Ķīnā, bet arī tādās tuvās sabiedrotajās valstīs kā Lielbritānija un ASV.

Kā raksta "Spiegel", dažādas drošības iestādes jau desmit gadus brīdina par noklausīšanās riskiem, it īpaši ņemot vērā apstākli, ka ir ierasta prakse vizītē atbraukušiem politiķiem atstāt savus mobilos telefonus ārpus telpas, dodoties uz slepenām sarunām. Taču bez uzmanības atstāti telefoni dod iespēju spiegošanas aģentūrām manipulēt ar telefoniem vai pat augšupielādēt spiegošanas programmas.

Vācijas Federālais informācijas drošības birojs ieteicis politiķiem lietot vienreiz izmantojamos telefonus un tajā ielādēt tikai pašus svarīgākos datus ceļojumam.

Bažas par noklausīšanos vairojušas ziņas, ka ASV Nacionālā drošības pārvalde (NSA) izspiegojusi Vācijas kancleri Angelu Merkeli un viņas tuvākos padomniekus gadiem ilgi un izspiegojusi arī viņu priekštečus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!