Foto: TASS/Scanpix/LETA

Policija Beļģijas pilsētas Gentes ostā pārtvērusi trīs konteinerus ar divām tonnām kokaīna, kas bija safasēts 1903 viena kilograma briketēs ar Krievijas partijas "Vienotā Krievija" logotipu, vēsta Beļģijas mediji.

Kā ziņo "De Telegraaf" un RTL, kokaīna vērtība tiek lēsta uz 100 miljoniem eiro un tā ir Gentes vēsturē lielākā aizturētā kokaīna partija. Konteineri uz Genti bija nosūtīti no Brazīlijas.

Beļģijas raidorganizācijas VRT uzņemtajos kadros skaidri redzams, ka vismaz vienā konteinerā uz kokaīna briketēm ir Krievijas valdošās partijas logotips - lācis un viļņojošs Krievijas karogs.

Trešdien Argentīnā tika sadedzināts kokaīns, kas tika atrasts vienā no Krievijas vēstniecības ēkām Buenosairesā. Krievijas vēstniecībā Buenosairesā 2016. gada nogalē tika atrasti gandrīz 400 kilogrami kokaīna, bet šī lieta atklātībā nonāca tikai šī gada februāra nogalē.

Kokaīns, kura vērtība aplēsta uz 50 miljoniem eiro, bija noslēpts 12 koferos vēstniecības skolā. Argentīnas izmeklētāji uzskata, ka kokaīns, visticamāk, nācis no Kolumbijas vai Peru, un bija domāts Krievijas un Vācijas tirgiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!