Beļģijas galēji labējo līderis uzskata, ka galēji labējās Brīvības partijas iekļaušana Austrijas valdībā ir radījusi "svarīgu precedentu" arī viņa kustībai.
Ksenofobiskās partijas "Vlaams Blok" ("Flāmu bloks") līderis Filips Devinters šādu viedokli pauda piektdien publicētajā intervijā Austrijas laikrakstam "Die Presse".

Devinters sacīja, ka viņu iedvesmojis bijušā Austrijas Brīvības partijas līdera Jērga Haidera piemērs un viņš cer, ka tas, kas noticis Austrijā, varētu notikt arī Beļģijā.

"Tas ir piemērs mums, svarīgs precedents. Kas ir noticis Austrijā, ir iespējams arī šeit. Vēlētāji skatās uz Austriju un arī uz Šveici un domā: dosim "Flāmu blokam" iespēju," teica Devinters.

Kopš Brīvības partija 4.februārī kļuva par Austrijas valdības koalīcijas locekli, Eiropas Savienība diplomātiski izolē Austriju. Beļģija ir viena no valstīm, kas visaktīvāk uzbrūk jaunajai Austrijas valdībai.

"Viņi draud tautai, kas balso par "Flāmu bloku" .. Viņi mēģina pateikt tautai: ja jūs darīsiet tāpat, jūsu valsts, jūsu pilsēta tiks boikotēta," sacīja Devinters.

"Flāmu bloka" līderis piebilda, ka situācija Austrijā patiesībā nākusi par labu viņa partijai. "Pēdējās vēlēšanās mēs saņēmām ap 30 procentiem [balsu]. Pēc Haidera izreklamēšanas mūs [atbalsta] līdz 40 procentiem [vēlētāju]," stāstīja Devinters.

Viņš uzsvēra, ka gaida dienu, kad galēji labējās partijas gūs panākumus starptautiskā mērogā un "pārējās partijas tupēs stūrī kā izbiedēti cālīši, kad nāk lielais, sliktais vilks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!