Afganistānas nemiernieku grupējums "Taliban" apstiprinājis, ka ASV bezpilota lidaparāta triecienuzlidojumā nogalināts svarīgs līderis Mullahs Akhtars Mansurs, ziņo britu raidsabiedrība "Sky News".

Uzlidojumā, ko akceptējis ASV prezidents Baraks Obama, domājams, ka nogalināti vēl citi kaujinieki, atsaucoties uz ASV amatpersonām, ziņo "Sky News".

Zināms, ka Mullahs Akhtars Mansurs nogalināts laikā, kad viņš pārvietojās ar transportlīdzekli gar Pakistānas robežu ar Afaganistānu.

Mansura nāvi apstiprinājis nemiernieku grupējuma "Taliban" vecākais komandieris.

Pentagona pārstāvis Pīters Kuks norādīja, ka Mansurs plānojis un aktīvi iesaistījies dažādos uzbrukumos Afganistānā un Kabulā. "Līderis radījis drošības draudus Afganistānas iedzīvotājiem, drošības spēkiem, kā arī mūsu personālam," uzsvēra Kuks.

"Sky News" norāda, ka Mansurs par nemiernieku grupējuma "Taliban" līderi tika iecelts 2015. gada jūlijā. Kā norāda raidsabiedrība, Mansuru iecēla par līderi, jo nemiernieku grupējums atklājis, ka līdzšinējais nemiernieku grupējuma dibinātājs Mullahs Omārs bija miris jau divus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!