Foto: RIA Novosti/Scanpix

Bijušais pašpasludinātās "Doņeckas tautas republikas" (DTR) aizsardzības ministrs Igors Strelkovs preses konferencē Maskavā paziņojis, ka tuvākajā laikā uz Donbasu nedosies un plāno Krievijā cīnīties pret "piekto kolonnu", vēsta "Lenta.ru".

"Šobrīd neizskatu iespēju atgriezties Donbasā un vadīt pretkustību," atklājis Strelkovs. Viņš norādījis, ka pagaidām paliks Krievijā, kur cer "Krievijai sniegt lielāko labumu".

Strelkovs sacījis, ka "kritiski vēršas pret virkni Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmumiem", taču uzskata par vajadzīgu paust viņam atbalstu. Tāpat viņš paudis nosodījumu Rietumiem un "piektajai kolonnai", kas nesniedz palīdzību separātistiem un plāno "Krievijas demontāžu".

Bijušais separātists negatīvi atsaucies par Minskā noslēgtā pamiera nosacījumiem, uzskatot tos par izdevīgiem Ukrainai. "Naivi uzskatīt, ka pamiers noslēgsies ar pozitīvām sekām," viņš teicis.

Strelkovs izteicies, ka separātistus nokritušās Malaizijas "Boeing" lidmašīnas sakarā sauc par vainīgajiem "tikai tāpēc, ka lidmašīna nokritusi teritorijā, kuru mēs daļēji kontrolējām".

Igors Girkins, plašāk pazīstams kā Strelkovs, DTR aizsardzības ministra amatā tika noteikts šā gada maijā, savukārt augusta vidū viņš amatu pametis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!