Foto: AP/Scanpix
No amata atceltais Katalonijas premjerministrs Karless Pudždemons atrodas Briselē, nevis Barselonā, kā iepriekš tika uzskatīts, paziņojuši vairāki avoti.

Pudždemons Briselē ticies ar beļģu advokātu Paulu Bekertu. Bekerts raidorganizācijai VRT sacīja, ka Pudždemons konsultējies ar viņu un lūdzis viņa padomu, bet vēl nav izlemts, vai Pudždemons lūgs politisko patvērumu Beļģijā.

Arī amatpersona Eiropas Parlamenta (EP) deputāta, Katalonijas politiķa Ramona Tremosas birojā apstiprināja, ka Pudždemons atrodas Briselē. Savukārt katalāņu laikraksts "La Vanguardia" ziņo, ka līdz ar Pudždemonu uz Beļģijas galvaspilsētu devušās arī citas atlaistās Katalonijas valdības amatpersonas.

Spānijas premjerministrs Marjano Rahojs piektdien atcēla Pudždemonu no Katalonijas reģionālās valdības vadītāja amata, un viņam draud kriminālapsūdzības.

Kā ziņots, Katalonijas reģionālais parlaments 27.oktobrī nobalsoja par neatkarības pasludināšanu no Spānijas. Drīz pēc tam Spānijas Senāts nobalsoja par tiešas pārvaldes atjaunošanu Katalonijā. Spānijas premjers Marjano Rahojs izsludināja jaunas reģionālās vēlēšanas 21.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!