Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais Meksikas prezidents Visente Fokss tviterī veltījis skarbus vārdus jaunievēlētajam ASV prezidentam Donaldam Trampam, tostarp vaicājot, vai Tramps maz ir leģitīms prezidents.

Pēc ASV izlūkdienesta publicētā ziņojuma, kurā teikts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins "pasūtījis kampaņu", kuras mērķis bija ASV vēlēšanu ietekmēšana, lai palīdzētu Trampam uzvarēt, Fokss tviterī ierakstījis: "Tramp, izlūkdienesta ziņojums ir graujošs. Zaudēt vēlēšanās par vairāk nekā trim miljoniem balsu un tagad šis. Vai tu esi leģitīms prezidents?"

Tāpat Fokss asi vērsies pret Trampa atkārtotajiem paziņojumiem, kuros nākamais ASV valsts galva sola, ka likšot Meksikai segt visas izmaksas, kas radīsies, ceļot mūri uz ASV Meksikas robežas. "Tramp, kad tu sapratīsi, ka es nemaksāšu par tavu sienu. Esi atklāts pret ASV nodokļu maksātājiem. Viņi par to maksās," raksta aizkaitinātais Fokss, "Tramps var prasīt, kam vēlas, bet tik un tā, ne es pats, ne Meksika nemaksās par viņa pieminekli rasismam. Kārtējais solījums, ko viņš nevar turēt."

Bijušais Meksikas prezidents un uzņēmējs jau iepriekš asi vērsies pret Trampu, salīdzinot viņu ar nacistiskās Vācijas līderi Ādolfu Hitleru. "Tagad viņš grasās atgriezt Amerikas Savienotās Valstis (ASV) vecajās konflikta dienās, kā arī karā un visā pārējā. Ar šo es domāju, ka viņš man atgādina Hitleru. Viņa runas veids ir gluži kā Hitleram," pērnā gada sākumā raidsabiedrībai CNN sacīja Fokss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!