Foto: AFP/Scanpix

Daudzi ar ASV valdību neapmierinātie pilsoņi atbalstīja Donaldu Trampu, lai gan divas trešdaļas no viņiem norādīja, ka Trampam nav atbilstošas kvalifikācijas, vai rakstura īpašību, lai kļūtu par ASV prezidentu, tā raidsabiedrībai CNN, skaidrojot pirmsvēlēšanu aptauju rezultātus, pauda bijušais pašreizējā ASV prezidenta Baraka Obamas padomnieks Deivids Akselrods.

''Redziet, ja skatāmies uz "Exit pools" datiem, vienalga, vai galvenie skaitļi bija pareizi, vai, nē, ir skaidrs, ka liela daļa amerikāņu bija izsalkuši pēc pārmaiņām. Daudzi no tiem, kuri bija neapmierināti ar valdību, kuru ilūzijas bija sagrautas, lielā mērā atbalstīja Donaldu Trampu, tas nekas, ka divas trešdaļas no viņiem norādīja, ka viņam nav atbilstoša kvalifikācija, vai raksturs,'' pauda Akselrods.

Agrā trešdienas rītā noslēdzas viena no karstākajām politiskajām cīņām ASV vēsturē. Amerikāņi izvēlas ne tikai savu jauno prezidentu, bet, kā nereti atzīmējuši politologi un politiķi, ietekmīgāko politisko līderi pasaulē.

Līdzās aktuālajiem jaunumiem, faktiem un jaunākajiem rezultātiem "Delfi" teksta tiešraidē kopā ar žurnālistiem vēlēšanu procesu skaidro arī politologs, Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra pētnieks Mārtiņš Hiršs.

Pirmie tā dēvēto svārstīgo štatu provizoriskie rezultāti kļuva zināmi neilgi pēc pusnakts, bet jaunā ASV prezidenta vārds, visticamāk, būs zināms tuvāko divu stundu laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!