Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Maiks Flins Federālās izmeklēšanas birojam (FIB) un Kongresa izmeklēšanas komitejām atklājis, ka ir gatavs sniegt liecības par Trampa saistību ar Krieviju apmaiņā pret imunitāti, ziņo "The Wall Street Journal".

Flins šo piedāvājumu izteicis ar savu advokātu starpniecību, bet ne FIB, ne Kongresa deputāti šim piedāvājumam pagaidām nav atsaukušies, norāda medijs. Tikmēr portāls "Boston Globe" apgalvo, ka diskusijas starp kongresa deputātiem un bijušo padomnieku ir jau sākušās.

Flina pārstāvis Roberts Kelners atteicies plašāk komentēt Flina rīcību: "Ģenerālim Flinam noteikti ir sakāmais, ko teikt, un viņš to ļoti vēlas darīt, ja apstākļi to ļaus."

Jau minēts, ka FBI un vairāki kongresa deputāti uzsākuši izmeklēt Krievijas ietekmi Trampa vēlēšanu kampaņas norisē. Flins, būdams Trampa padomnieks gan priekšvēlēšanu laikā, gan neilgu laiku arī Baltajā namā, ieguvis visai sensitīvu informāciju, kā arī bijis iesaistīts diskusijās par iespējamu sankciju atcelšanu Krievijai, kuras ieviestas Baraka Obamas prezidentūras laikā.

Neesot gan zināms, vai Flins piedāvājis runāt par kādiem konkrētiem aspektiem un epizodēm, bet fakts, ka viņš meklē imunitāti, varētu nozīmēt, ka viņš neilgā padomnieka statusa laikā ir iesaistīts juridiska rakstura likstās, "The Wall Street Journal" norādījis kāda vārdā neminēta amatpersona.

Ģenerālis prezidenta padomnieka amatu Baltajā namā ieņēma mazāk nekā mēnesi - no Trampa amatā stāšanās dienas šī gada 20. janvārī līdz 13. februārim. Flins iepriekš bija spiests atkāpties pēc tam, kad atzina, ka prezidentūras nomaiņas laikā maldinājis Baltā nama pārstāvjus par savu telefonsarunu ar Krievijas vēstnieku ASV saturu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!