Foto: DELFI

Bijušais Viļņas apriņķa galvenā policijas komisariāta priekšnieks Ķēstutis Lančinsks kandidē uz Eiropas Savienības (ES) Tiesībsargāšanas iestāžu sadarbības pārvaldes (Eiropola) direktora amatu, ziņu aģentūrai BNS apliecinājuši vairāki avoti.

Beidzoties sākotnējām atlasēm, Lančinsks, kas kopš pagājušā gada vada ES konsultatīvo misiju Ukrainā, ir viens no sešiem atlikušajiem kandidātiem. Paredzams, ka konkursa rezultāti noskaidrosies septembra beigās.

Hāgā bāzētais Eiropols dibināts pirms 18 gadiem, lai palīdzētu ES dalībvalstu tiesībsargāšanas iestādēm cīnīties pret smagiem starptautiskajiem noziegumiem un terorismu.

Eiropolā nodarbināti vairāk nekā tūkstoš cilvēku. Saskaņā ar pašas šīs organizācijas datiem tā ik gadus palīdz izmeklēt aptuveni 40 000 starptautiskus noziegumus.

Kopš 2009. gada Eiropolu vada Lielbritānijas pārstāvis Robs Vainraits.

Lančinsks dienestu Lietuvas iekšlietu sistēmā sāka 1998. gadā. No 2005. līdz 2009. gadam viņš bija Lietuvas policijas ģenerālkomisāra vietnieks, bet pēc tam gandrīz septiņus gadus vadīja Viļņas apriņķa galveno policijas komisariātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!