Foto: Reuters/Scanpix
Jaunais starptautiskā teroristu tīkla "Al Qaeda" līderis Aimans az Zavahiri izplatījis pusstundu ilgu videovēstījumu, kurā stāsta par savu priekšteci – maijā nogalināto "teroristu Nr.1" Osamu bin Ladenu, trešdien informē raidsabiedrība BBC.

Video materiāls 15. novembrī ievietots vienā no islāmistu radikāļu interneta vietnēm un ir sākums seriālam - "Dienas kopā ar imamu".

Kā skaidro az Zavahiri, viņš ierakstījis video, lai pastāstītu par to cik "iejūtīgs" un "labsirdīgs" cilvēks bijis bin Ladens. Pašreizējais "Al Qaeda" līderis apgalvo, ka viņa priekštecis bijis uzticams un izpalīdzīgs draugs arī visgrūtākajos brīžos.

Az Zavahiri stāsta, ka pirmoreiz saticis bin Ladenu Afganistānā pagājušā gadsimta 80. gados. Viņi kopā cīnījušies pret padomju karaspēku. Viņš uzsver, cik viņi ar bin Ladenu bijuši tuvi draugi. Tiklīdz nomiris kāds no az Zaviri ģimenes locekļiem, tā bin Ladens arī ļoti pārdzīvojis un, tiekoties, apkampis viņu ar "asarām acīs".

Bin Ladens bijis arī ģimenes tēva paraugs. Viņam bijis svarīgi, lai bērni iegūst labu izglītību, lai arī ģimenei pastāvīgi nācās mainīt dzīves vietu.

Az Zavahiri uzsver, ka bin Ladens rūpējies arī, lai 2001. gada 11. septembra teroraktu rīkotāju veikums "netiek aizmirsts".

Novērotāji uzskata, ka ar seriālu "Dienas ar imamu" az Zavahiri cenšas celt savu autoritāti organizācijā, norādot uz tuvajām attiecībām ar savu priekšteci.

Kā ziņots, bin Ladens tika nogalināts specoperācijas laikā savā rezidencē Abotabadas pilsētā Pakistānā 2. maijā. Par viņa nāvi speciālā televīzijas tiešraidē paziņoja ASV prezidents Baraks Obama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!