Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Kopš 23. decembra rīta sociālajos tīklos "Instagram" un "Facebook" vairs nav pieejami Krievijas Federācijas sastāvā esošās Čečenijas Republikas prezidenta Ramzana Kadirova konti.

Kadirovs bija aktīvs "Instagram" lietotājs, kurš šajā sociālajā tīklā ne vien lepojās ar saviem sportiskajiem sasniegumiem un dzīvesveidu, bet arī pauda savu viedokli par dažādām tēmām un nāca klajā ar paziņojumiem, kas nereti izraisīja plašu rezonansi.

Kadirova lapas šajās vietnēs kļuva nepieejamas pēc tam, kad cilvēktiesību pārkāpumos vainoto Kadirovu šonedēļ iekļāva ASV tā sauktā Magņicka likuma sankciju sarakstā. Tas nozīmē, ka ASV kompānijām nevar būt biznesa attiecību ar čečenu prezidentu.

Čečenijas nacionālās politikas ministrs Džambulats Umarovs Krievijas medijam RBK paziņoja, ka Kadirova konti nav pieejami kiberuzbrukuma dēļ. Kā pārliecinājās portāls "Delfi", Kadirova "Instagram" konts svētdien joprojām nav pieejams. Tāpat nav pieejams arī Kadirova "Instagram" konts angļu valodā.

Pats Kadirovs drīz pēc kontu bloķēšanas nāca klajā ar paziņojumu, ka Čečenijā tiek testēts pašmāju sociālais tīkls ar nosaukumu "@Mylistory", kur jau izveidots viņa konts, vēsta portāls "Currenttime".

"Dārgie draugi, es "Mylistory" izveidoju privāto kontu "kadyrov_95". Tagad visi svarīgie jaunumi ar foto un video tiks ievietoti šajā pielikumā. [ASV] Valsts departamenta darbiniekiem ieeja tikai ar Krievijas Ārlietu ministrijas un Čečenijas Republikas vadības atļauju," Kadirovs paziņoja savā "Telegram" kanālā.

Jāatzīmē, ka viens no pēdējiem ierakstiem Kadirova "Instagram" profilā bija viņa reakcija uz iekļaušanu ASV sankciju sarakstā. Tajā Kadirovs norādīja, ka nemaz negrasās braukt uz ASV, jo "nav saņēmis tādu pavēli".

Kadirova "Instagram" kontam bija vairāk nekā trīs miljoni sekotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!