Foto: AP/Scanpix

Bolīvija pirmdien no Francijas, Spānijas, Itālijas un Portugāles vēstniekiem pieprasīja paskaidrojumus par prezidenta Evo Moralesa lidmašīnu neielaišanu šo valstu gaisa telpā.

Vēstīts, ka pastāvot aizdomām, ka lidaparātā varētu atrasties bēguļojošais bijušais amerikāņu spiegs Edvards Snoudens, Bolīvijas prezidenta lidmašīna pagājušajā nedēļā bija spiesta veikt neplānotu piespiedu nosēšanos Vīnē, jo viņa lidaparātam tika liegta iebraukšana Spānijas, Francijas, Itālijas un Portugāles gaisa telpā.

Spānijas, Francijas, Itālijas un Portugāles vēstnieki Bolīvijā tika izsaukti pirmdien, pieprasot paskaidrojumus par notikušo.

Kā apliecināja Bolīvijas komunikāciju ministre Amanda Davila, Bolīvija nolēmusi "sākt visas nepieciešamās darbības, līdz būs skaidrs izskaidrojums un tieša un nepārprotama šo valstu atvainošanās."

Tikmēr simtiem protestētāju pulcējās pie ASV vēstniecības Lapasā, pieprasot slēgt Savienoto Valstu diplomātisko pārstāvniecību.

Pirms izklīšanas demonstranti aizdedzināja ASV, Spānijas un Portugāles karogus.

Pats Moraless pagājušajā nedēļā draudēja slēgt ASV vēstniecību, jo Vašingtona esot piespiedusi vairākas Eiropas valstis liegt viņa lidmašīnai ielidot to gaisa telpā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!