Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons brīdināja Irānu par smagām sekām, ja tā vērsīsies pret ASV, tās iedzīvotājiem un sabiedrotajiem, raksta BBC.

“Ja jūs vērsīsieties pret mums, mūsu sabiedrotajiem vai mūsu partneriem, jums par to būs jāmaksā,” norādīja Boltons. Tāpat padomnieks paziņoja, ka Irānai būs jāsaskaras ar sekām, ja tā turpinās “melot, krāpties un maldināt”, vēsta BBC.

Otrdien ASV prezidents Donalds Tramps savā uzrunā Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) Ģenerālajā Asamblejā arī kritizēja Irānu, sakot, ka tās vadība “sēj haosu, nāvi un iznīcību”. “Viņi [Irāna] neciena savus kaimiņus vai robežas vai nāciju suverēnās tiesības. Tā vietā Irānas līderi izlaupa valsts resursus, lai kļūtu bagāti un izplatītu postu Tuvajos Austrumos un citviet,” izteicās Tramps.

Maijā ASV prezidents paziņoja, ka Vašingtona izstāsies no Irānas kodolvienošanās. Vienošanās paredzēja, ka apmaiņā pret sankciju atcelšanu, Irāna ievērojami ierobežos savu kodolprogrammu. Savukārt Augustā ASV pret Teherānu atjaunoja ekonomiskās sankcijas. Paredzēts, ka novembrī ASV pret Irānu varētu ieviest papildus sankcijas, kas būtu vērstas pret Teherānas naftas un kuģniecības sektoriem, kā arī pret Irānas centrālo banku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!