Foto: Reuters/Scanpix
Apsūdzības pārstāvji ceturtdien paziņojuši, ka aicinās tiesu 20 gadus vecajam Džokaram Carnajevam, kurš tiek vainots Bostonas maratona laikā notikušo sprādzienu rīkošanā, piespriest nāves sodu.

No 30 apsūdzības punktiem 17 paredz iespēju piespriest nāves sodu, ja tiesa Carnajevu atzīs par vainīgu, vēsta "Huffington Post".

Carnajevs savu vainu neatzīst. Tiesas sēdes datums vēl nav noteikts.

Pērnā gada 15.aprīlī netālu no Bostonas maratona finiša līnijas nogranda divi sprādzieni, kuri nogalināja trīs, bet ievainoja vairāk nekā 260 cilvēkus.

Dažas dienas pēc sprādzieniem policija nonāca uz pēdām diviem čečenu izcelsmes brāļiem  - 19 gadus vecajam Džoharam un 26 gadus vecajam Tamerlanam Carnajeviem, kurus turēja aizdomās par uzbrukuma sarīkošanu.

Masīvas policijas operācijas laikā vecākais brālis gāja bojā.

Amatpersonas stāsta, ka apsūdzētais, bēgot no apšaudes ar policiju, pārbraucis pāri savam vecākajam brālim ar nolaupītu automašīnu.

Džoharu policija atrada paslēpušos laivā kādas mājas pagalmā nākamajā dienā - 19. aprīlī. Uz laivas iekšējām sienām jaunietis esot uzrakstījis savas rīcības motīvus, vainojot ASV valdību nevainīgu civiliedzīvotāju slepkavībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!