Foto: AP/Scanpix
Par Bostonas maratona laikā sarīkotajiem sprādzieniem apsūdzētais Džohars Carnajevs aizturēšanas brīdī bijis smagi ievainots un ar lauztu galvaskausu, atsaucoties uz tiesas dokumentiem, vēsta aģentūra "Reuters".

Tagad 20 gadu vecais jaunietis bijis vairākas reizes sašauts, vienai no lodēm ielaužot ari galvaskausa pamatni, liecina mediķu slēdziens.

Džohars Carnajevs kopā ar savu 26 gadus veco brāli Tamerlanu, kurš gāja bojā aizturēšanas operācijas laikā, tiek turēti aizdomās par 15. aprīlī notikuša terorakta sarīkošanu Bostonā.

Tāpat jaunietim bijušas šautas brūces rokās un kājās.

Džoharu Carnajevu arestēja 19. aprīlī - četras dienas pēc cilvēku pūlī pie Bostonas maratona finiša līnijas sarīkotajām pašdarinātu spridzekļu eksplozijām. Vērienīga policijas operācija un pakaļdzīšanās sākās, kad brāļi Masačūsetsas Tehnoloģiju institūtā nošāva policistu un nolaupīja automašīnu.

Vecākais brālis gāja bojā apšaudē ar policiju, bet Džoharam izdevās izbēgt. Viņu vēlāk atrada paslēpušos laivā kādas mājas pagalmā.

Carnajevam par izvirzītajām apsūdzībām draud nāvessods. Pašlaik viņš atrodas Fort Devensas cietuma medicīniskajā centrā uz rietumiem no Bostonas.

Čečenu izcelsmes brāļu sarīkotajos sprādzienos gāja bojā trīs cilvēki, bet vairāk nekā 260 guva ievainojumus. Terorakta sarīkošanu Carnejevi pamatojuši kā atriebību par ASV uzbrukumiem musulmaņiem Irākā un Afganistānā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!