Foto: AFP/Scanpix

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) un Arābu līgas īpašais pārstāvis Lahdars Brahimi ceturtdien aicināja veikt reālas pārmaiņas kara novārdzinātajā Sīrijā un izveidot pārejas laika valdību ar pilnīgām pilnvarām, līdz tiek sarīkotas vēlēšanas.

"Mums ir jāizveido valdība ar visām pilnvarām," žurnālistiem Damaskā teica Brahimi un paskaidroja, ka pārejas laika valdības pilnvaras beigsies, kad vēlēšanās tiks izraudzīts valsts prezidents vai ievēlēts jaunais parlaments.

Brahimi Sīrijā ieradies, lai no jauna mēģinātu pārliecināt Sīrijas konfliktā iesaistītās puses piedalīties sarunā un izbeigt konfliktu, kas saskaņā ar Londonā bāzētās organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem kopš 2011.gada marta prasījis jau vairāk nekā 45 tūkstošus dzīvību.

Alžīrijas diplomāts Brahimi Sīrijā ieradās svētdien. Iepriekšējo reizi Brahimi ieradās Sīrijā 19.oktobrī, lai panāktu pamieru musulmaņu četru dienu svētku "Eid al Adha" laikā. Lai gan vienošanās par pamieru tika panākta, tas nenoturējās pat vienu dienu.

Pirmdien Brahimi Damaskā tikās ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu.

Kāds diplomāts ANO Drošības padomē atklāja, ka pieredzējušais konfliktu risinātājs sarunās nav saņēmis atbalstu ne no vienas Sīrijas konfliktā iesaistītās puses.

Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka pēc īpašā pārstāvja Brahimi ierosinājuma sestdien gaidāmas viņa sarunas ar Krievijas pārstāvjiem. Krievija joprojām ir viena no spēcīgākajām Asada sabiedrotajām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!