Foto: Kadrs no video

Brazīlijas noziedzīgā banda, kas tiek turēta aizdomās par kūdīšanu uz vardarbīgajiem ieslodzīto nemieriem Manausas cietumā, ir sarakstījusi dziesmu, ar kuru piesaka karu saviem konkurentiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Banda "Familia do Norte" (FDN) dziesmā atsaucas uz 1. janvārī cietumā Manausā notikušo slaktiņu, kurā dzīvības zaudēja vismaz 60 cilvēki un brīdina, ka "karš ir tikai sācies". Skaņdarbā tiek draudēts konkurējošai bandai "First Capital Command" (PCC).

Skaņdarbs izplatīts sociālajos tīklos nākamajās dienās pēc cietuma nemieriem. Dziesmas vārdos arī tiek slavēta FDN jaunā savienība ar bandu "Red Command".

Izmeklētāji uzskata, ka FDN uzbrukuma laikā varētu būt darbojusies "Red Command" interesēs. Vēl nesen starp "Red Command" un PCC bija spēkā pamiera līgums, kas ļāva bandām kontrolēt narkotiku kontrabandas ceļus noteiktos Brazīlijas reģionos. Taču eksperti uzskata, ka pamiers 2016. gadā ir pajucis, PCC cenšoties iespiesties Brazīlijas ziemeļos.

Dziesmā tiek pieminēta "Red Command" un PCC draudzības izjukšana, kā arī aprakstīti ieroči, ar kādiem nogalināti PCC biedri.

Šī nav pirmā reize, kad FDN saviem konkurentiem draud dziesmā. 2015. gadā banda laida klajā skaņdarbu, kas veltīts no bandas aizgājušajiem locekļiem, kuri izveidojuši "nodevēju" grupējumu. Pēc tam trīs šķeltnieki tika noslepkavoti, ziņo BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!