Foto: AFP/Scanpix

Brazīlijas patērētāju aizsardzības agentūra "Senacom" piektdien deva rīkojumu atsaukt gaļu, kuru fasējušas trīs gaļas fasēšanas kompānijas, kas ir iesaistītas Brazīliju smagi skārušajā sliktas kvalitātes gaļas produktu skandālā.

Trim rūpnīcām, kuras pieder gaļas fasēšanas kompānijām "Souza Ramos", "Transmeat" un "Peccin" un atrodas Paranas štatā valsts dienvidos, ir jāsāk atsaukt produkciju "piecu dienu laikā", paziņoja "Senacom".

Šis rīkojums atspoguļo Lauksaimniecības ministrijas bažas, ka "Peccin" fasētā gala rada iespējamu risku veselībai, savukārt "Souza Ramos" un "Transmeat" produkcija nav pietiekami kontrolēta un izsekojama, teikts aģentūras paziņojumā.

Pret 21 kompāniju, tai skaitā minētajām trim, teik veikta izmeklēšana operācijā "Vājā miesa" saistībā ar apgalvojumiem, ka vecas gaļas paskats un smaka notušēti ar piedevām, tostarp ķimikālijām, ūdeni un manioka miltiem, un ka inspektori ir piekukuļoti, lai ļautu pārdot gaļu, kuras derīguma termiņš ir beidzies.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienība (ES), Ķīna un Čīle pirmdien ierobežojušas gaļas produktu importu no Brazīlijas, kur atklāta krāpšanās ar gaļas derīguma termiņiem. Brazīlija ir viena no lielākajām gaļas eksportētājām, un šis skandāls par kukuļošanu gaļas fasēšanas nozarē ir liels trieciens tās ekonomikai, kas cenšas atgūties no dziļākās recesijas pēdējo desmitgažu laikā.

Ķīna un tās īpašais administratīvais rajons Honkonga ir apturējušas jebkādu gaļas importu no Brazīlijas. ES ir aizliegusi importēt gaļu, ko fasējusi 21 aizdomās turētā kompānija.

Brazīlijas prezidents Mišels Temers, kurš pēc skandāla izcelšanās mēģināja pārliecināt ārvalstu vēstniekus par Brazīlijas gaļas kvalitāti, piektdien uzstāja, ka "Brazīlijas gaļa ir vislabākā pasaulē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!