Foto: AP/Scanpix/LETA
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja otrdien norādīja, ka "Brexit" bez Londonas vienošanās ar Briseli Lielbritānijai nebūs katastrofa.

Premjere pauda pārliecību, ka līdz martam, kad Lielbritānijai Eiropas Savienība (ES) ir jāpamet, izdosies panākt pieņemamu vienošanos ar Briseli. Skaidrojot savu nostāju, viņa atsaucās uz Pasaules Tirdzniecības organizācijas (PTO) ģenerāldirektora Robertu Azevedu teikto.

"Paraudzīsimies, ko PTO direktors ir teicis. Viņš par situāciju bez vienošanās sacīja, ka tā nebūs pastaiga parkā, bet tas arī nebūs pasaules gals," britu medijiem norādīja Meja. Viņas valdība pagājušajā nedēļā izklāstīja gatavošanos scenārijam bez vienošanos.

"Valdība šobrīd strādā pie tā, lai nodrošinātu sagatavošanos, lai tad, ja ir tāda situācija, mēs tajā varam gūt panākumus, tieši tāpat kā mēs varēsim gūt panākumus no labās vienošanās, kuru, kā es uzskatu, mēs spēsim panākt, un labās vienošanās, kuras panākšanas labā mēs strādājam," sacīja Meja.

Vaicāta, vai viņa aicinās konservatīvos likumdevējus atbalstīt "Brexit" bez vienošanās, ja viņas iecerētajam plānam nebūs sekmju, premjere sacīja: "Esmu teikusi no paša sākuma - situācija bez vienošanās ir labāka par sliktu vienošanos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!