Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas "zeme-gaiss" raķešu sistēmu SA-15 un SA-22, kā arī iznīcinātāju Su-30 izvietošana Sīrijā rada potenciālus draudus NATO, paziņoja alianses spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Filips Brīdlovs.

"Sīrijas aerodromos mēs redzam vairākas pašas modernākās pretgaisa aizsardzības sistēmas, kas nav paredzētas cīņai ar "Islāma valsti". Es "Islāma valstij" neesmu redzējis lidmašīnas, pret kurām būtu nepieciešanas sistēmas SA-15 un SA-22," Brīdlova teikto citē Londonas laikraksts "The Times".

Brīdlovs uzskata, ka Krievijas galvenais mērķis ir saglabāt piekļuvi Tartūsas ostai un atbalstīt Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu.

"Pēc visa tā, uzskatu, viņi spers dažus soļus pret "Islāma valsti", lai leģitimizētu savu pieeju Sīrijai," norādīja ģenerālis.

Krievijas parlamenta augšpalāta trešdien atbalstīja Putina lūgumu par Krievijas karaspēka izmantošanu Sīrijā. Jau trešdien Krievijas kara aviācija Sīrijā veica pirmos uzlidojumus islāmistu nemiernieku pozīcijām.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un ar "Al Qaeda" saistītā "Al Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 240 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!