Beļģijas karavīri otrdien, 20. jūnijā, centrālajā dzelzceļa stacijā sašāvusi kādu vīrieti, kurš, iespējams, plānojis teroristisku uzbrukumu, vēsta BBC.

Sākotnējā informācija liecināja, ka stacijā noticis sprādziens. Policija vēlāk apstiprināja, ka bijis "sprādziens kādas personas tuvumā". Šo personu notikuma vietā paspējuši neitralizēt tuvumā esošie karavīri.

"Jā, varam apstiprināt informāciju par incidentu Centrālajā stacijā. Šobrīd policijas darbinieki kontrolē situāciju incidenta vietā," paziņoja policijas pārstāvji.

Tikmēr beļģu izdevums "La Libre", atsaucoties uz saviem avotiem, informē, ka sašautajam vīrietim bijusi mugursoma un pašnāvnieka josta. Vīrietis bijis spiests aktivizēt sprādziena ierīci, jo piesaistījis armijas pārstāvju uzmanību. Vairāki aculiecinieki apgalvo, ka vīrietis pirms sašaušanas paspējis nokliegties "Allahu Akbar".

Incidentā sašauts tikai iespējamais terorists, bet citi cilvēki nav cietuši. Policija pagaidām nav sniegusi informāciju par iespējamā uzbrucēja veselības stāvokli pēc sašaušanas.

2016. gada martā uzbrukumos Beļģijas lidostā un metro stacijās, ko sarīkoja "Daesh", bojā gāja 32 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!