Briti ceturtdien pie Kensingtonas pils Londonā nolika simtiem ziedu pušķu, rotaļlietas un fotogrāfijas, atzīmējot princeses Diānas nāves trešo gadadienu. "Mums viņas pietrūkst. Es uz šejieni nākšu katru gadu. Viņa nekad netiks aizmirsta," sacīja kāds princeses cienītājs.
Viņš nakti bija pavadījis pie pils, lai godinātu 1997.gada 31.augustā autokatastrofā Parīzē bojā gājušo Diānu.

Londonas policija informēja, ka princeses fani jau vairākas dienas noliek ziedus un kartiņas pie pils, kurā kādreiz dzīvoja britu "siržu princese" Diāna.

Mārsdenas slimnīcas bērni atsūtījuši savas mīkstās rotaļlietas un rožu pušķi ar kartiņu, uz kuras rakstīts: "Neaizmirstamā".

Tomēr sērotāju pūlis šogad ir krietni sarucis. Diānai veltīti komentāri vairs nerotā britu laikrakstu pirmās lappuses, kā tas bija pirmajos divos gados pēc viņas nāves.

Diānas atdusas vietā Altorpā Anglijas vidienē šogad pabijuši nedaudz vairāk par 120 tūkstošiem cilvēku salīdzinājumā ar 145 tūkstošiem pērn.

Trīs gadus pēc Diānas nāves, traģiskās autokatastrofas apstākļi joprojām nav pilnībā noskaidroti. Avārijā gāja bojā arī Diānas draugs Dodi al Fajeds un šoferis Anrī Pols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!