Britu bērniem un jauniešiem vecumā līdz 16 gadiem vairs nepārdos dažādus mājdzīvniekus, ja viņi zooveikalā ieradīsies bez pieaugušo pavadības. Šādus grozījumus britu likumdošanā paredz parlamentā iesniegtais priekšlikums.
Konservatīvo deputāts Deivids Emess izteicies, ka būs nepieciešami grozījumi vairākos britu likumdošanas aktos, taču tie steidzami jāveic, lai aizsargātu gan dzīvniekus no cilvēkiem, gan cilvēkus no dzīvniekiem.

"Pašlaik mūsu zooveikalos pat astoņgadīgam bērnam bez kavēšanās pārdos jebkuru dzīvnieku - sākot no jūrascūciņas un beidzot ar lielu čūsku," laikrakstam "Daily Telegraph" izteicies parlamentārietis un uzsvēris, ka tikai pieaugušais kopā ar bērnu var pieņemt atbildīgo lēmumu par kāda dzīvnieka turēšanu mājās.

Ierosinājumu jau atbalstījušas gandrīz visas ietekmīgākās Lielbritānijas dzīvnieku aizsardzības organizācijas. Šāds pasākums būtu nozīmīgs, lai samazinātu milzīgo skaitu pamesto dzīvnieku, kas savulaik nesaprātīgi iegādāti britu ģimenēs. Kaut arī rūpes par dzīvnieku ir svarīgs bērna garīgās un emocionālās audzināšanas elements, tomēr tik svarīgu lēmumu kā mājdzīvnieka iegāde nedrīkst atstāt paša bērna ziņā, teikts Karaliskās biedrības cīņai pret nežēlīgu apiešanos ar dzīvniekiem paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!