Foto: BBC

Kādam britu bezdarbniekam, kas iesaistījies Krievijas finansētajās teroristu bandās, kuras ved karadarbību pret Ukrainas armiju, Lielbritānijas tiesa, atzīstot viņa vainu terorismā, piektdien piespriedusi piecus gadus un četrus mēnešus ilgu cietumsodu.

41 gadu vecais Bendžamins Stimsons (attēlā) uz Austrumukrainu devās 2015. gadā. Būdams vienas no tur esošo teroristu bandu locekļiem, viņš sniedza interviju britu sabiedriskajai raidorganizācijai BBC, kā arī personīgi feisbukā ievietoja fotogrāfijas, kurās viņš bija redzams dižojamies ar Kalašņikova triecienšauteni.

Lai gan Mančestras tiesā Stimsons apgalvoja, ka četru mēnešu laikā, kurus viņš uzturējies okupētajā Ukrainas teritorijā, viņš neesot iesaistījies karadarbībā, tiesa atzina, ka apsūdzētais palīdzējis teroristiem "ar savu klātbūtni un iesaistīšanos".

Tiesa vienlaikus atzina, ka viņš, iespējams, pakļāvies citu ietekmei, jo pats Stimsons nav paudis ekstrēmistiskus uzskatus.

Iepriekš Stimsons atzina savu vainu palīdzības sniegšanā citiem teroraktu pastrādāšanā.

Savā intervijā BBC Stimsons stāstīja, ka esot "strādnieku šķiras cilvēks bez darba un pauda gatavību kādu nogalināt, ja viņa dzīve tiekot uzskatīta par "karadarbību".

Viņš ir vienīgais brits, kas saukts tiesas priekšā par palīdzību Krievijas atbalstītajām teroristu bandām Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!