Foto: Publicitātes foto

Vienīgais veids, kā var cīnīties ar "Daesh" kaujiniekiem no Lielbritānijas, gandrīz visos gadījumos, ir viņus nogalināt, paudis Lielbritānijas starptautiskās attīstības ministrs Rorijs Stjuarts.

Viņaprāt, "Daesh" sekotāji, kuri noticējuši pašpasludinātā kalifāta "Islāma valsts" izteikti naidīgajai doktorīnai, ir zaudējuši savu piesaisti Lielbritānijai. Viņiem jābūt gataviem tam, ka viņus nogalinās, ņemot vērā draudus, kurus viņi rada Lielbritānijas sabiedrībai, viņa teikto atspoguļo BBC.

Ministrs savu nostāju paudis pēc tam, kad ASV ģenerālis Brets Makgurks, kurš vada starptautisko koalīciju pret džihādistiem, atklāja, ka viņa misija ir gādāt, lai katrs Sīrijā karojošais džihādists tur arī mirtu. Lielbritānijas valdības pārstāvji BBC norādījuši, ka Stjuarta izteikumi esot saskaņā ar valsts oficiālo nostāju.

Stjuarts gan vēlāk radio intervijā atzinis, ka attiecībā uz šiem jautājumiem jāņem vērā sarežģīti morāles jautājumi. "Viņi ir pilnībā atdevušies kalifāta izveides idejai. Viņi tic absolūti naidīgai doktorīnai, kura pieļauj nogalināt sevi, nogalināt citus, kā arī izmantot vardarbību un brutalitāti, lai panāktu 7. vai 8. gadsimta valsts iekārtu. Līdz ar to, es baidos, mums jāapzinās, ka šie cilvēki rada nopietnu apdraudējumu mums, un diemžēl vienīgais, ko ar viņiem varēs darīt, gandrīz visos gadījumos, būs nogalināt," viņš skaidroja.

Ministra izteikumi saskan ar aizsardzības ministra Maikla Falona pērn teikto, ka britu džihādisti Sīrijā un Irākā ir leģitīms mērķis, kas tiks iznīcināts ar Karalisko gaisa spēku vai ASV Gaisa spēku raķetēm.

Britu specdienesti ziņo, ka līdz šim Sīrijā un Irākā apstiprināta vairāk nekā 130 Lielbritānijas izcelsmes islāmistu nāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!