Lielbritānijas Karalisko gaisa spēku iznīcinātāji "Eurofighter Typhoon", kas piedalās NATO gaisa patrulēšanas misijā Baltijas valstīs, pārtvēruši trīs Krievijas lidmašīnas, kas tuvojušās Baltijas valstu robežām, paziņojusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Krievijas militārās transporta lidmašīnas AN-26, AN-12 un IL-76 pārtvertas, jo lidojušas ar izslēgtiem transponderiem (ierīce, kas gaisa kontrolieriem raida signālu par lidmašīnu un tās atrašanās vietu) un nav reaģējušas uz sakariem.

"Mēs spējām nekavējoties reaģēt šim Krievijas agresijas aktam, kas liecina par mūsu apņemšanos darboties NATO kolektīvajā aizsardzībā," uzsverot gaisa patrulēšanas misijas nozīmi, paziņojumā citēts Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Falons.

Foto: Publicitātes attēli

Ministrija neprecizē, kad konkrēti incidents noticis un pie kuras no Baltijas valstu robežām, taču zināms, ka tas noticis nesen. "Eurofighter Typhoon" lidaparāti pacēlušies no Emari bāzes Igaunijā, kur četri šādi iznīcinātāji Baltijas gaisa patrulēšanas misijas ietvaros ieradušies aptuveni pirms trīs nedēļām aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!