Foto: AP/Scanpix

Britu militārpersonas sākušas apmācīt Ukrainas armijas karavīrus, kuri piedalās cīņās pret prokrieviskajiem kaujiniekiem valsts austrumos, vēsta raidsabiedrība BBC.

35 instruktori strādā Ukrainas dienvidu pilsētā Nikolajevā un valstī pavadīs aptuveni divus mēnešus. Viņi apmācīs ukraiņu karavīrus aizsardzības taktikā un medicīniskās palīdzības sniegšanā. Tāpat Lielbritānija piegādās Ukrainai neletālu ekipējumu, ziņo BBC.

Par lēmumu šādā veidā palīdzēt Ukrainai februārī paziņoja Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons. Krievija šo soli ir kritizējusi, norādot, ka "tas nevairo uzticību".

Šī ir pirmā reize kopš kara sākuma Ukrainā, kad kāda Rietumu valsts sākusi ilgtermiņa militārās apmācības programmu šajā valstī, uzsver BBC.

Tikmēr ASV viceprezidents Džo Baidens Ukrainas prezidentam Petro Porošenko telefoniski paziņojis, ka ASV plāno tuvākajā laikā apmācīt Ukrainas Nacionālās gvardes karavīrus, ziņo "Dožģ". 

Vēstīts, ka Ukrainas spēki ar Maskavas atbalstītajiem kaujiniekiem Austrumukrainā cīnās kopš 2014. gada pavasara. Kijeva un Rietumi norāda, ka Ukrainā atrodas Krievijas armijas karavīri un tehnika, tikmēr Kremlis savu saistību ar konfliktu noliedz, norādot, ka visi no Krievijas iebraukušie kaujinieki ir brīvprātīgie.

Video: Brīvprātīgo apmācīšana Ukrainā


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!