Lielbritānijas laikraksts "Daily Telegraph" tendenciozā publikācijā Daugavpili dēvē par "Latvijas Krimu, kas varētu būt nākamā Krievijas aizsardzības saņēmēja".

Latviju britu laikraksts dēvē par "sīku Baltijas valsti", kaut arī Latvijas teritorija ir tikai nedaudz mazāka par Skotiju vai Īriju.

Apjomīgajā rakstā sniegts ieskats Latvijas vēsturē, kā arī vēstīts par Baltijas valstu pieaugošajām bažām par nākotni.

Pēc laikraksta korespondentu novērtējuma Daugavpils atrodas starp "milzīgām bērzu birzīm, kas stiepjas Krievijas robežas virzienā" un novietota Kremlim "tieši durvju priekšā".

Kā zināms, no Daugavpils aptuveni 25 kilometru attālumā atrodas Lietuvas robeža un aptuveni 30 kilometru attālumā - Baltkrievijas robeža, bet Krievijas robeža - vairāk nekā 100 kilometru attālumā.

"Daily Telegraph" arī apgalvo, ka Daugavpils ir vienīgā pilsēta Eiropas Savienībā (ES), kurā vairums iedzīvotāju ir krievvalodīgie, ignorējot citu Baltijas valstu pilsētu demogrāfisko sadalījumu.

Atbalstu par pievienošanos Krievijai laikraksta korespondentam paudis 34 gadus vecais Daugavpils iedzīvotājs Jevgeņijs Andrejevs, kurš ir trīs bērnu tēvs un strādā par kapraci.

Andrejevs sūdzas par Eiropas Savienības (ES) solījumu nepildīšanu un pauž pārliecību, ka dzīve Krievijā "nav ideāla, bet nav arī slikta". Prasību apgūt valsts oficiālo valodu Andrejevs vērtē kā diskrimināciju.

Otrs intervētais, uz ko "Daily Telegraph" balstījis savu interpretāciju par Daugavpils iedzīvotāju nostāju, ir parkā sastapta 80 gadus veca pensionāre Marina Petrovska, kas atzīst, ka latviski māk pateikt tikai dažus vārdus - "labdien", "paldies", "lūdzu" un "maize".

Kā latviešu populācijas pārstāvis laikraksta publikācijā atspoguļots Daugavpils bāra "Artilērijas pagrabi" īpašnieks Andrejs Faibuševičs, kurš savā mūzikas klubā aizliedzis lietot krievu valodu.

"Šis ir vienīgais bārs pilsētā, kur krievu valoda ir aizliegta. Cilvēki var pasūtīt dzērienu latviski vai angliski vai jebkurā citā valodā, bet ne krieviski. Mūsu mērķis ir pierādīt, ka krievu valoda šeit nav vajadzīga vairāk kā Lielbritānijā," laikrakstam sacīja Faibuševičs.

"Artilērijas pagrabu" apmeklētāji mierīgi pielāgojušies šai politikai, ieskaitot kādu krievu ultranacionālistu, kurš nevēloties laist garām klubā rīkotos metāla mūzikas vakarus.

"Tas viņiem sākotnēji bija šoks, bet tagad viņi ir sapratuši, ka viņi var runāt latviski, ja vien to vēlas," skaidroja Faibuševičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!