Foto: AP/Scanpix

Kāds britu kravas automašīnas šoferis sācis ziedojumu kampaņu un savācis vairāk nekā 100 tūkstošus eiro poļu autovadītāja ģimenei, kura līķis atrasts Berlīnes uzbrukuma sarīkotāja pamestajā kravas automašīnā, vēsta laikraksts "Daily Mail".

37 gadus vecais Polijas pilsonis Lukašs Urbans ar šautām un durtām brūcēm pēc pirmdienas vakarā notikušās traģēdijas Berlīnes centrā, kas laupīja 12 cilvēku dzīvības, atrasts miris automašīnas kabīnē, ar kuru aizdomās turētais uzbrucējs Aniss Amrī ietriecies Ziemassvētku tirdziņā pie Ķeizara Vilhelma memoriālās baznīcas Berlīnes centrā.

Urbana vadītā automašīna ar tērauda siju kravu, domājams, nolaupīta pirmdienas pēcpusdienā Berlīnes ziemeļrietumos. Tiek pieļauts, ka Urbans nolaupīšanas laikā cīnījies ar uzbrucēju.

Ziedojumu vākšanas iniciators Deivs Dunkans stāsta, ka bija šokēts, uzzinot, kas noticis ar poļu šoferi. "Lai gan es Lukašu nepazinu, stāsts par viņa pāragro aiziešanu mani šokēja un radīja riebumu. Tāpēc, kā kravas auto vadītājs, es nolēmu uzrunāt šoferu kopienu, lai palīdzētu kādā nelielā veidā," laikraksts citē Dunkanu.

Viņa sāktajai ziedojumu kampaņai jau atsaukušies tūkstošiem cilvēku, pirmajās divās dienās saziedojot vairāk nekā 60 tūkstošus eiro, raksta "Daily Mail". Piektdienas rītā ziedojumu summa jau pārsniedz 100 tūkstošus eiro, pārliecinājās portāls "Delfi".

"Nekāda naudas summa neatgriezīs Lukašu, bet cerams, ka tā palīdzēs viņa ģimenei darīt jebko, kas viņiem nepieciešams," komentē Dunkans.

Urbans strādāja par šoferi savam brālēnam Arielam Zuravskim piederošā transporta kompānijā Polijas ziemeļos. Zuravskis medijiem pastāstīja, ka ievainojumi uz Urbana ķermeņa liecina, ka viņš ir cīnījies ar uzbrucēju. "Viens cilvēks nespētu viņu pievarēt," medijiem komentēja Zuravskis.

Aizdomās par uzbrukumu policija meklē 24 gadus vecu tunisieti Anisu Amri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!