Foto: AP/Scanpix/LETA

Maskava pēdējās diennakts laikā pieredzējusi intensīvāko snigšanu meteoroloģisko novērojumu vēsturē.

Kā paziņojis Krievijas meteoroloģiskais dienests, 24 stundu laikā nokrišņu daudzums Maskavā pārsniedzis pusi februāra normas. Līdz svētdienas rītam Krievijas galvaspilsētā izveidojušās vairāk nekā 40 centimetrus dziļas kupenas, nolūzuši 360 koki.

Ārkārtējo laikapstākļu izraisītos negadījumos viens cilvēks zaudējis dzīvību un vairāki ievainoti, bet lidostās atlikti vai pilnībā atcelti vairāk nekā simts lidmašīnu reisi. "Viens cilvēks gājis bojā, kokam uzkrītot uz elektrolīnijas vadiem," sociālajā tīklā "Vkontakte" raksta Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins, aicinot cilvēkus "turēties tālāk no kokiem un vadiem".

"Saskaņā ar pašreizējo informāciju pieci cilvēki guvuši savainojumus. Esiet piesardzīgi, prognozes liecina, ka laikapstākļi pasliktināsies," liecina vēlāk veikts mēra ieraksts tviterī.

Kā vēsta Krievijas mediji, Maskavas lidostās pilnībā atcelti 28 lidmašīnu reisi, bet vēl 109 reisi atlikti. Pilsētas transporta dienesti strādā pastiprinātā režīmā, bet autovadītājiem ieteikts šajos apstākļos neizmantot personisko transportu.

Sinoptiķi prognozē, ka snigšana turpināsies, gaidāms spēcīgs putenis, uz koku zariem un vadiem var veidoties slapja sniega apledojums. Līdz pirmdienai Maskavā varētu nosnigt pat visa februāra norma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!